Förfest och tyckarfest inför Eurovision

4 maj 2023

Nu är det klart att Assia Dahir programleder Förfest Eurovision – SVT:s uppsnack inför Eurovisions tre direktsändningar. Assia bjuder in en panel med musiktyckare som lyssnar på bidragen, tycker till om konkurrenterna och de knasigaste bidragen och kollar upp det senaste skvallret från Liverpool. Sofia Dalén, Johar Bendjelloul, Emil Henrohn och Farah Abadi är några av dem som är klara för tyckarfesten.

 Jag älskar Mello och Eurovision! Men så har det inte alltid varit. Det var bara några år sedan som min kompis bjöd in till Mello-kväll och jag kollade för första gången. Efter det blev jag fullkomligt besatt och har följt Mello och Eurovision slaviskt så det känns superroligt att få leda förfesten, säger Assia Dahir. 

Utanför arenan kommer Bella Qvist, Melodifestivalens egen brittiska kommentator, träffa fans och ta tempen på Eurovision-stämningen. 

 
Inför semifinalerna på tisdag och torsdag sänds Förfest Eurovision kl 20.15-21.00, och inför lördagens final kl 20.00-21.00. Alla tre programmen sänds på SVT Play. 

Panelmedlemmar:

Semi 1 
Sofia Dalén 
Robin Bengtsson 
Johar Bendjelloul

Semi 2 

Emil Henrohn 
Kiana 
Tina Mehrafzoon

Finalen 

Nanne Grönvall 
Farah Abadi 
Elecktra 
Maria Sur

Om Assia Dahir 
Assia Dahir är bekant för P3:s lyssnare som programledare för Din Gata, för Edit-tittarna med Vad Hände? och som reporter för Musikhjälpen (2021) och Cyklopernas land på SVT Play. Just nu är hon även aktuell med Supersovarna på SVT Play, där fyra personer tävlar om vem som sover bäst.

Tisdag 9 maj kl 20.15 på SVT Play Förfest Eurovision 1:3 
Tisdag 9 maj kl 21.00 Eurovision Song Contest: Semifinal 1
Torsdag 11 maj kl 20.15 på SVT Play Förfest Eurovision 2:3
Torsdag 11 maj kl 21.00 Eurovision Song Contest: Semifinal 2
Lördag 13 maj kl 20.00 på SVT Play Förfest Eurovision 3:3 
Lördag 13 maj kl 21.00 Eurovision Song Contest: Final 

Kontakter

Mellomedia