Så startar bidragen i semifinalen

25 februari 2023 - Senast uppdaterad 2 mars 2023

Efter att Melodifestivalens fjärde och sista deltävling avgjorts i Malmö under lördagskvällen har tävlingsproducent Karin Gunnarsson satt startordningen för semifinalen.Så här startar bidragen på lördag 4 mars:

1.   Mer av dig – THEOZ

2.   One Day –  Mariette

3.   Diamonds – Victor Crone

4.   Now I Know – Tennessee Tears

5.   Raggen går –  Elov & Beny

6.   For The Show –  Melanie Wehbe

7.    Släpp alla sorger – Nordman

8.   Where Did You Go – Kiana

 

Semifinalen avgörs i Hägglunds Arena i Örnsköldsvik och sänds i SVT1 och SVT Play
lördag 4 mars kl 20:00-21:30

 

Så sker röstningen i semifinalen      

Nytt från och med i år, är att alla åtta bidrag som tagit sig vidare från deltävlingarna möter varandra. Efter att poängen har delats ut av tittargrupperna går de fyra bidrag med högst poäng vidare till finalen.   

Tittarna har inledningsvis 5 röster i app och med respektive telefonnummer. En bit in i omröstningen presenteras hur ställningen är och vilka fyra bidrag som ligger bäst och sämst till att ta sig till final. Tittarna får därefter 5 nya röster i Mello-appen och via telefonnumren och kan fortsätta rösta för att påverka det slutgiltiga resultatet.    

Efter att omröstningen har stängts fördelas poängen efter hur rösterna har fördelat sig i de olika ålderskategorierna och från telefonrösterna. Skulle två bidrag få samma totala poäng från tittargrupperna är det flest antal röster som kommer att avgöra resultatet.