Melodifestivalens scen 2023

26 januari 2023

Årets scen är en smart variant av den spektakulära scenen från förra året.
Den ska kännas som ny, och samtidigt vara koncentrerad och effektiv. 

 - Vi vill behålla livekänslan och allt annat som var bra med scenen 2022. Publiken och artisterna ska komma nära varandra, för det skapar en härlig energi som tv-tittarna också kan känna. Dessutom vill vi återanvända så mycket som möjligt, säger Viktor Brattström, scenograf.

Istället för två scener som under förra året blir det istället en väl tilltagen scen.

Den rekordstora trappan till scenfronten känns igen, men är uppdelad i två och erbjuder en spetsformad spelplats där artisterna kan vara nära publiken. 

Även andra scendelar används på lite nya sätt.  Den gigantiska LED-skärmen, LED-väggen i bakkant, kan nu öppnas och en del mindre LED-skärmar har lagts till. Scenen har integrerat ljus och tillsammans med LED och annan scenografi blir det en sammanhållen enhet. 

- Eftersom vi försökt skapa något som både är omfattande och kompakt kommer allt att upplevas intensivt och starkt när vi vill det. Om vi använder allt som planerat erbjuder scenen mer än 30 unika nummer, säger Viktor Brattström.

Greenroom
Årets Greenroom känner vi igen som den stora festplatsen på parkett mitt i publiken. Det kommer vara likt i utseende och placering, och nästan lika generöst tilltaget under turnén såväl som i finalen.  

 

 

 

Till redaktionen
Vv obs: Bilden är en skiss/arbetsbild och det bör anges vid ev publicering. (Finns enbart lågupplöst) 
C: Viktor Brattström