Melodifestivalen dygnet runt

30 januari 2023 - Senast uppdaterad 4 februari 2023

Folkfesten Melodifestivalen pågår numera året runt och dygnet runt. I år växer utbudet ännu mer på flera plattformar. Mello-älskaren kan ta del av innehåll på bland annat SVT Play, Youtube, TikTok, Twitter, Instagram, Discord och inte minst i Melodifestivalens egen app. Livesändningar varvas med inspelat material och bäddar för upplevelser just dygnet runt för alla som vill. Och det är många.

– Engagemanget kring Melodifestivalen är enormt stort, särskilt under turnéveckorna. Vår ambition är att göra så mycket vi kan för alla som vill leva med Melodifestivalen typ dygnet runt. Varje dag ska det finnas nytt och spännande material för alla, säger Anders Wistbacka, Melodifestivalens projektledare.

Redan idag måndag kl 12 är det premiär för återkommande slow-tv-favoriten Den stora scenriggningen, och uppskattade Somna med Mello smygstartade redan i helgen på SVT Play. De båda kompletteras med nya program som MellobyrånEmil kollar på Mello, med youtubern Emil Hansius och senare blir det både smyglyssning och smygtittning på bidragen.

Schlagerdrottningen Linda Bengtzing programleder livesända Förfest! och Efterfest! direkt från arenorna och i de programmen kan precis allt hända:

– Vi djupdyker i fakta kring kvällens tävling, och vi ska göra det otroligt peppigt, festligt och spännande. Jag själv kommer att vara väldigt ivrig, som en häst i en startfålla. Det här är större än att tävla i Mello, säger Linda Bengtzing.

Även appen Melodifestivalens innehåller nyheter. I år går det till exempel att tävla i tippning både mot sina vänner och hela Sverige.  Det fortsatt växande utbudet listas här nedan.

Förfest! Live från arenan, SVT Play lördagar 19:30-20:00
Hela Sveriges förfest med Linda Bengtzing
Med stjärnsprakande gäster och spännande analyser bjuder Linda Bengtzing in till en riktigt bubblande förfest! Vi peppar upp inför Melodifestivalen, live på plats från Melloarenan. Experter siar om kvällens resultat och skvallrar om veckans snackisar - och du är självklart bjuden!

Efterfest! Live från Greenroom i arenan, SVT Play lördagar 21:25-21:40
Hela Sveriges Efterfest med Linda Bengtzing
Med stjärnsprakande gäster och spännande analyser bjuder Linda Bengtzing in till en riktigt bubblande förfest! Vi peppar upp inför Melodifestivalen, live på plats från Melloarenan. Experter siar om kvällens resultat och skvallrar om veckans snackisar - och du är självklart bjuden!

Somna med Mello, publiceras på SVT Play lördag 28 januari kl 23:00
Har du svårt att somna? Melodifestivalen kan hjälpa dig. I säsong 2 av Somna med Mello bjuder vi på ett dubbelt så långt program med entoniga poängutdelningar från Melodifestivalens arkiv. Följ med på en långsam, trött och utdragen Melloresa som förhoppningsvis får dig att komma ner i varv. Vann rätt låt?

Den stora scenriggningen, Live på SVT Play från scenbygget
från kl 12:00 måndag
30 januari till onsdag 1 februari kl 12:00.
Slow-tv live från scenbygget i Scandinavium i Göteborg där den första deltävlingen går av stapeln.

Mellobyrån, publiceras på SVT Play torsdagar kl. 07:00 under deltävlingsveckorna.
Förhandslyssna på veckans bidrag tillsammans med Kaeli Abdi, Sussie Eriksson och Torbjörn Averås Skorup. Panelen, ledd av Linda Bengtzing, brinner för Melodifestivalen och deltagarna är inte rädda för att säga vad de tycker. Vilken låt får fem Mellokronor i omdöme? Vem tror de kommer att ta sig till final? Och håller du med dem?  Varje avsnitt försvinner efter avslutad deltävling.

Emil kollar på Mello, publiceras på SVT Play onsdagar kl 02:00 under deltävlingsveckorna.
Djupdyk i Melodifestivalens arkiv tillsammans med en av samtidens största tyckare – youtubern Emil Hansius. Emil roar sig med att analysera både toppar och dalar från Mellos långa historia. Vilka är de största misstagen? Fanns det några pampiga öppningsakter på 70-talet? Och vad är receptet för att lyckas som programledare?

Melloartisterna, publiceras på SVT Play fredagskvällar kl 20:00 varje vecka
Möt årets Melloartister utanför scenen och kanske även utanför sin comfort zone. Veckans aktuella deltagare slängs in i oväntade utmaningar och får svara på kluriga frågor. Det här kan bli lite vad som helst.

Tjuvlyssna på bidragen, publiceras på SVT Play torsdagar kl. 07:00 under deltävlingsveckorna.
En minut av samtliga låtar spelas upp.

Smygtitta på bidragen, publiceras på SVT Play fredagar kl 07:00 under deltävlingsveckorna.
30 sekunder från artisternas repetition. 

Se bidragen, publiceras på SVT Play lördagskvällar efter sändningen under deltävlingsveckorna.
Se och hör hela bidragen – förutom de som tar sig direkt till final.

Somna med Mello, publiceras på SVT Play lördag 28/1 kl 23:00
Har du svårt att somna? Melodifestivalen kan hjälpa dig. I säsong 2 av Somna med Mello bjuder vi på ett dubbelt så långt program med entoniga poängutdelningar från Melodifestivalens arkiv. Följ med på en långsam, trött och utdragen Melloresa som förhoppningsvis får dig att komma ner i varv. Vann rätt låt?

Mer om kanalerna

Appen Melodifestivalen
Appen Melodifestivalen är där Mello och tittaren möts. I appen röstar man gratis på sina favoriter, läser på om bidragen och ser inlägg från artisterna. Här får tittaren veta allt som är aktuellt i Melodifestivalen.
Det går att tävla mot sina vänner och se vem som tippar bäst, och man kommer att kunna se hur ens vänner och grupper har röstat: Vem hade gått vidare om bara dina vänner fick rösta? de allra bästa tipparna hamnar på den prestigefyllda Top 100-listan.I appen finns också samlarkort, redan i flera album som dokumenterar Melodifestivalens historia.

Instagram: @Melodifestivalen
Uppdateringar om allt som är Melodifestivalen! Vem tävlar ikväll, bilder backstage, uppladdningen, extramaterial och det bästa från programmet, liksom exklusiva inblickar.

TikTok: @melodifestivalen
Här finns det bästa från Melodifestivalen paketerat i ett kortare format mer anpassat för sociala medier.
På TikTok sker även live-sändningar, till exempel inför fredagens genrep. En nära inblick i vad som händer precis innan föreställning. Dessutom sänds Mellos livsända Förfest! även på TikTok.

YouTube: @MelodifestivalenSVT [Kanalnamn: Melodifestivalen]
På Youtube postas bidragen, mellanakterna och öppningsnumren. På YouTube blir också Mellovärlden större. Följ med backstage, se när Emil Hansius reagerar på tidigare Melodifestivaler och träffa artisterna. Mycket av SVT Play-innehållet publiceras också här. Även programmet Förfest! sänds på YouTube. 

Twitter: @SVTmelfest
För alla som gillar att tycka till om Mello.

Engelskspråkig Twitter: @melfest_en
För alla som bryr sig om Melodifestivalen men inte pratar svenska finns även en engelskspråkig twitterkanal.

Discord
Melodifestivalen har även en Discord-server. Där hänger de som vill prata om Melodifestivalen och inte minst prata om sändningen medan den händer. En plats att hitta fler som inte kan få nog av att snacka om Mello.